228. Torptjärn

Hej.

Jag tror det är dags att avsluta En Vandringssägen.

Idag blev jag officiellt ägare till ett torp i skogen, mitt mellan Örebro och Karlskoga. Det är enkel standard, mycket enkel, men huset har en stor potential och jag tror jag mår bra av att behöva jobba lite för min bekvämlighet, så som jag fick göra under vandringen.

För några veckor sedan var jag på väg till ett vindskydd för att övernatta. Jag har till och från bott utomhus på min höstluff med bil, det var en bra avvänjning från vandringen. Och så plötsligt, bara 300 meter från Bergslagsleden stod det, ett väldigt fint, men alldeles lagom övergivet torp. Jag kände direkt att jag skulle kunna bo där. Så jag ringde Lantmäteriet och frågade vem som ägde huset och jag ringde ägaren och frågade om han ville sälja. Han ville det. Igår flyttade jag in.

Det är just nu blandade känslor. En del av mig säger ”vad cool jag är som ska bo här, att det är mitt”. En annan säger ”vad fan håller jag på med?!” Det är inte var dag man spontanköper ett torp för permanentboende mitt i vintern.

I mitt hybrishuvud är jag ohyggligt händig – ”hur svårt kan det vara?!”, tänker jag ofta – men jag inser att det kommer vara massor att lära för det finns massor (av misstag) att göra.

Vad gäller arbete har lite småjobb här och var trillat över mig, så jag reder mig.

Jag tänker att det är läge att avsluta den här bloggen nu. Kanske fortsätter jag med någon slags husblogg. Av bekvämlighetsskäl behåller jag nog det på samma adress och kategoriserar det olika från startsidan. Följare kommer med andra ord fortsätta följa vid uppdateringar.

Vill man får man gärna hälsa på. Snälla, gör det.  Det vore trevligt med besök i skogen.

Tackåhej för mig!

hus12270555_10153780360179136_755477604_n

26 reaktioner på ”228. Torptjärn

  1. Hade inte gjort likadant. Har blivit för bekväm på äldre dar. Har, som du vet, en gång gjort samma som du. Lillegården i Knätte var till en början lika omodernt som ett vindskydd, men bättrade sig efter hand.
    Jag har ännu lite spik och en extra hammare uti fall att…
    Lycka till och God Jul i sinom tid. (En fördel är ju trots allt att julgranen finns runt hörnet).

    Nils /morbror/

    Gilla

  2. Har tänkt på dig till och från ett tag och undrat vad som händer. Grattis, underbart torp, ser verkligen ut att ha charm. Lycka till i fortsättningen. Kommer definitivt att fortsätta läsa din blogg även om det blir andra ämnen.

    Gilla

  3. Torparn! Om jag får tar jag med mig grabbar och stadsyxor och kommer till våren. Lite bergslagsled och lite torp låter som världens bästa kombo.
    Elda på nu i vinter!

    Gilla

  4. Mats!
    Såå mysigt att höra av Dig igen.
    Klart jag funderat på hur Du har det.
    Nu vet jag och det skall bli roligt att följa Dig
    och Ditt jobb med huset framöver.
    Lycka till och ha en riktigt fin jul!
    Yvonne.

    Gilla

  5. Grattis! Jag tror jag vet vilket hus det är och i så fall har jag tittat in i det flera gånger och tyckt att det är rart och har potential, precis som du säger. Lilla Tveggelåten är ett av mina favoritställen att natta på, kul att du också hittade dit. Det fanns en mysig trädkoja på din tomt men den är borta nu:
    http://www.grimmer.se/albums_7d/I_skog_och_mark/Bergslagsleden/slides/2010_0530_085955.shtml
    Sorry, men du kommer inte undan en våldgästning eller två, fast det får bli nästa år för nu är livet fullt. 🙂

    Gilla

  6. Hoppas du trivs!
    Själv ser jag fram mot sommaren och en en ny vandring. Det finns alltid något nytt att göra.
    Från Grenen till Hamlets Slott är väl arbetsnamnet. Blir säkert bra
    Ha det bra!
    Fd sjövandrare.

    PS
    Bloggen slut.
    Namnet ”En vandringsägen” har irriterat mig, göteborskt/västgöts-kul eller ger association till en bortglömd historia i en novellsamling av Selma Lagerlöf (för övrigt en favorit). Lev väl!

    Gilla

    • Hej! Det gör jag, både att bo här och friheten det här boendet erbjuder. Ska iväg och jobba lite mer i fjällen om några veckor faktiskt, det är bara att stänga av strömmen och låta huset stå kvar som det är van vid.

      Låter som en trevlig vandring. Själv har jag inget nytt äventyr planerat, men något kortare blir det säkert i sommar.

      Ja, den är väl lite ordvitsig, kom inte på något bättre namn. 🙂 Tanken är väl lite att många av de jag mött kommer minnas mig och återberätta om mig och att det kommer bli som en vandringssägen. Jag hoppas ju få höra talas om min vandring av någon annan, gärna med en hel del överdrifter.

      Gillad av 1 person

      • Braaå att du ser ut att ha det bra!

        Ja. Verkar väl konsekvent och kan inte säga annat än att du gör helt rätt.
        Blev väl inte riktigt som tänkt i somras. Genomförde ändå en 50-milavandring från Skagen till Roskilde som på något sätt blev rätt ok.
        Dessa sommarvandringar kommer för min del aldrig upphöra. Så nästa sommar är tanken inställd på Irland. Från sydspets till nordspets. Får väl se hur det blir.
        Föresten vet inte om jag gett dig mina bloggar.
        Så om du vill ha lite förströelse läs gärna dessa bloggar av skiftande kvalitet, och som på något sätt är ögonblicksbilder, och som för mig blivit värdefulla i efterhand. vattern2015.wordpress.com och danmark2016blog.wordpress.com
        Ha det bra!
        Fd sjövandrare.

        Gillad av 1 person

  7. Nu har jag tittat till var ditt nya fina torp ligger. Jag kommer gärna och hälsar på när jag är ute och går en sommar framöver. Även jag drömmer om ett litet hus uti skogen. Jag vill ju fråga om praktiska saker som vad det kostade och hur det gick till när du ringde upp ägaren 🙂

    /Andreas

    Gilla

Lämna en kommentar