189. Tålamod

Jag hade egentligen fler planerade utflyktsmål nedklottrade i min filofax på min väg mot Saltoluokta, men knät behövde vila så jag blev kvar i tältet till 17-tiden igår och lyssnade in min omgivning: Kraftig blåst dog tvärt mitt i en vindby, bäckar tävlade i att porla högst, mygg spelade pingis med sig själva mellan tältdukarna, och så en korp på det.  

Sedan började jag fotresan mot Aktse, knät ömmade något, speciellt i nedförsbackar, annars okej. Jag tog det försiktigt.

Att gå över dimtäckta berg, fallera, gör navigering svårt, speciellt med en hop mygg runt hjässan. Jag fick chansen att testa mitt enda myggmedel sedan jag tappade mitt myggnät: mitt tålamod. Funkade helt okej så länge jag var i rörelse, men att stanna och titta på kartanåkompassen var det inte tal om så jag hamnade några kilometer för långt söderut. 

Knät känns mycket bättre idag och jag är snart på Kungsleden igen där jag hoppas slippa ropendla vid Aktse.     

Tältade här inatt. >>>
    

Det har visst börjat gå hål i favoritstrumporna…
    
   

8 reaktioner på ”189. Tålamod

 1. Ha ha, den där filmen var riktigt illustrerande! Känner igen känslan av att vilja gå konstant. För ett par år sen hade vi likadant hemma i Örebro. Vi fick bokstavligen jogga för att kunna rasta hunden i skogen. I år är det däremot nästan helt tomt på mygg. Småfåglarna kan inte ha det lätt detta år.

  Gillad av 1 person

 2. Väldigt roligt klipp! Du har ett tålamod som gränsar till att se riktigt hög ut. Och att vara hög på mygg kan inte vara så nyttigt i längden. Hoppas ditt tålamod ej tryter och att du slipper dom snart. Sarek är tufft men du verkar tuffare. Själv har jag inte haft lust att återvända sen som sagt min bror jag var där för länge sen.

  Gilla

 3. Hey Mats!
  I just wanted to say that I think you are the coolest guy, and I’m very glad that I met you at the Kungsleden trail! I hope you are well, and I wish you all kind of luck on your journey! Maybe we’ll meet again one day, I certainly hope so!
  Lots of love from the girl with the bad blisters 😛
  Namaste ❤
  P.s my friend with the bad sense of humor says hi!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s