199. Å

Fredag 14/8 

Det är inte var dag man bokstavligen får se hur många bäckar små gör en stor å. Smältvattenbäckarna från bergen fyller på jåkken i dalen som bara växer och växer ju längre västerut jag kommer. 

Dagen var blåsig och småstänkig fram till kvällen. Lika plötsligt som det blev fint väder kom myggen. Jag kunde ändå sitta ute och laga mat, det var längesedan sist. 

Har känt mig lite trött och slö idag. Har kanske sovit oroligt efter några vindpinade nätter. Har ändrat dygnsrytm också, från att ha gått en bra bit in på kvällen, till att vakna tidigt, slå läger tidigt och somna före klockan nio. 

Guohpervágge är mäktig, vacker och väldigt lättvandrad utan några svåra vad, men känns lite kort på något sätt. Ruohtesvágge i fjol kändes mäktigare och något svårare.  

    

tält dä!
    
    
   

4 reaktioner på ”199. Å

  1. Natten till den 14:e tältade vi mellan Gasska- och Lulep Låvdaruovdásj. Vi såg inga andra vandrare i dalgången, men vi gick alltså om varandra här någonstans. Minns att dagen började med trist väder för att vid ingången till Alggavagge ha ändrats till solsken. Vädermässigt verkar det som att du gick åt fel håll. 🙂

    Tack för att du delar med dig av din imponerande resa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s