180. Myggjagare

Flippa inte ur när myggen kommer, då har de vunnit. Vifta inte med händerna, flacka inte med blicken, klappa inte planlöst i luften, skrik inte på dem. Klä dig istället täckande, sitt stilla och gör som Karate Kid och fånga dem i luften genom att lugnt nypa dem mellan pekfinger och tumme (eller använd chopsticks om du så vill), det blir en roligare utmaning och betydligt mer tillfredsställande så. Ibland kan man lyckas fånga en levande mygga i ett ben, då kan du antingen ta ett ordentligt snack med den, eller drabba det lilla arma kräket som Dexter hade gjort. Anfaller de ditt nylle, blås på dem! 

En regnväderväntan i ett vindskydd kan spenderas på sämre sätt, tro mig.  

4 reaktioner på ”180. Myggjagare

  1. G. gjorde så himla otroligt fel när vi var i Bolivias djungel och blev anfallna av mördarmyggen varje kväll när mörkret föll på. Viftade, skrek, sprang runt för att till slut störtdyka in i tältet och skrika av panik varje gång nån annan försökte komma in för att lägga sig och sova. De kände ju av hans fruktan förstås.
    Däremot funkade det ju inte bättre för mig som försökte vara lugn, täckt från topp till tå osv. Du har väl sett fotot av baksidan av mitt ena lår (ca 10*20 cm) – 47 myggbett inom loppet av ett par timmar. Mördarmygg! Listiga jävlar som borrade igenom även tjocka jeans.

    Gilla

  2. Du har förmåga att se det roliga i något som kan vara rätt så ”enerverande” 😉 även om jag inte anses SÅ god av myggorna som vissa andra i min omgivning som då och då tappar fattningen.
    Har mer ont av läs HATAR fästningar. Fått Borelia några gånger genom åren, vaccinerat mig mot TBE men har ändå haft fästingar på kroppen efter två duschar och noggrann genomgång av alla kroppsdelar…vet att de i alla fall är rätt sällsynta i fjällen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s