221. Tack!

Vilken respons! Tack så makalöst mycket för grattis och ryggdunkar och tappade hattar. Man blir ju rörd för mindre. 

Det känns rätt bra idag. Kroppen vill fortsätta gå, men huvudet är liksom redo att göra något annat. Det är som sagt en smältningsprocess som kommer ta lite tid. Jag har börjat läsa min blogg; tänk att jag skrivit det där, tänker jag, tänk att jag var där. Det känns som nyligevighets sedan. Fort men länge. Först när jag tänker på vad alla andra har gjort under tiden jag varit ute får jag lite perspektiv. Och jag är förbannat stolt över min bedrift, min blogg och mina fötter.

Jag sitter på hotellet i Kilpisjärvi djupt försjunken i min ipad, jag känner att folk tittar på mig och tänker ”sitter han där fortfarande?” Finland känns mer som utomlands än Norge. ”Talar du svenska?” inleder jag många samtal med. Jag funderar på vart jag ska ta vägen idag. Lite mer sightseeing i norr vore ju inte fel, men nu använda plåtlådor med däck och inte min köttsliga kropp och dess apostlahästar. Kanske Tromsö, kanske Nordkap, kanske Narvik.

Jag snålade ur på en hotellnatt och tältade även inatt. Gick upp på fjället. Lämnade väskan för att hämta vatten, fann inget vatten, letade, det blev mörkt, gick vilse och jag hittade väskan först en halvtimme senare med ett återhållsamt ”puh!”. Ett lagomklantigt avslutande äventyr.

Jag kommer förmodligen fortsätta blogga ett tag till, om än inte lika frekvent. Eftersom bloggen mycket har handlat om hur jag ska leva mitt liv efter vandringen känner jag ett visst ansvar att hålla de som är intresserade uppdaterade om hur det går. Några sammanfattande epiloger kanske jag dristar mig till med.  Det är ju faktiskt kul att skriva. 

Man kan följa bloggen genom att få en uppdatering via mail om man vill slippa komma ihåg att gå in på sidan, det bör finnas en Följ-knapp här någonstans, leta rätt på den och klicka där. Jag har även Instagram om någon missat det.

Igen: tack att ni läst och kommenterat och hjälp till, bloggen har betytt mer för mig än jag någonain kunde ha anat!

image
På väg upp på fjället i skymningen såg jag de största horn jag sett.
image
Då-då och då-nu.

31 reaktioner på ”221. Tack!

 1. Jag måste förresten fråga, för jag har undrat då och då, vad är ”blastlast” för något ord? Ska det utläsas så eller typ blåst låst eller blast läst?? 😛 Så slipper jag gå och undra mer! 😀

  Gilla

  • Blastlast är snart 15 år gammalt från när jag behövde byta ut mitt tonårsnickname. Tanken är en last med (potatis)blast, men det fina med namnet, tyckte jag då, var att det gick att uttala även på engelska, bläst läst – den siste som blastar.

   Gilla

 2. Slut? Det är ju nu det börjar? Fantastiskt att fått följa med på din resa för mig som drömmer om att göra ngt liknande ngngång. Ser fram emot hur fortsättningen på din ”resa” kommer att se ut.

  Gillad av 1 person

 3. Väl kämpat, Sverigevandrare!

  Det har varit väldigt roligt att följa dig på din vandring genom riket och genom bloggen. Jag önskar att du hittar det du vill göra och var du vill bo. Jag har inte hängt med så noga i bloggen nu på slutet (det har fiskats och gjutits plintar och burits grejor i radioskugga mer eller mindre hela augusti), så vid tillfälle ska jag sätta mig ner och lusläsa det du skrivit och njuta av dina bilder. Återigen – Tack! Lycka till!

  Gilla

 4. Grattis – fantastisk prestation – och tack för trevlig läsning.
  Hoppas – som många andra – att du fortsätter skriva lite om hur det går för dig i fortsättningen.
  Jag som aldrig vandrat längre än någon skogsrunda då och då blir lite sugen att testa…
  Men då blir det att börja med dagsturer och under tider då det är minimalt med mygg och knott *L*.

  Gillad av 1 person

 5. Grattis! Fint genomfört. Det har varit roligt att följa dig och se dina fina bilder. Jag kommer definitivt kika in igen. Jag tror att insikten om hur vandringen påverkat dig kommer först när du ”kommit hem” igen och sätter ditt gamla liv i perspektiv. Vore kul att läsa dina nutida reflektioner om din egen blogg. Tillbakablick, epilog, vad hände sen..

  Gillad av 1 person

  • Jo, men lite sådana inlägg kommer nog. Men just nu har jag inget riktigt hem att återvända till, så det är lite spännande just nu.men när jag väl har köpt mig en soffa och satt mig och pustat ut, då kanske… 🙂

   Gilla

 6. Tack för inspirerande läsning och grattis för att ha vandrat genom hela Sverige! Har följt dig hela sommaren. Ser framemot att höra vad du tar dig an efter detta äventyr 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Grattis till att ha gjort hela resan! (och till att faktiskt ha använt fiskespöt till slut..!)
  Vi sågs i Vaisaluokta och surrade ett tag innan båten gick. Fortsätt att lägga till många fina ”och” på allt du kommer på ska ske härnäst. Lycka, lycka till!

  Gilla

 8. Tack själv! Den här bloggen har varit en av sommaren behållningar. Du kanske borde skriva en bok? Det är många som blir inspirerade av tanken att vandra genom riket. Du skriver dessutom bra och verkar ha en behaglig inställning till livet som många uppskattar.

  Skicka ett mail till en förläggare med ett förslag. Be dem kolla in bloggen. De borde kunna se businessen i det hela.

  Gillad av 1 person

 9. Hej Mats och tack för sommarläsningen på din blogg – det har känts som man vandrat i dina fotspår med de fantastiskt fina bilderna på bloggen som komplement till dina underfundiga texter!
  Och grattis till själva vandringen – en storstilad prestation! Slår säkert de flesta äventyrare som man läser om i alla möjliga ”branscher”.
  Hälsningar / Bengt (5 x Sverige runt med kajak Svinesund-Haparanda – havspaddlarnasblaband.se – lite bekvämare med sittplats på ”jobbet”…) Ps. Kanske ditt nästa ”projekt”?

  Gillad av 1 person

 10. Hej Mats!
  Känns nästan som att man måste skriva en rad nu när man har följt dig så länge.
  Det har varit verkligen ett nöje att följa dig genom Sverige och man sitter och önskar att man själv kunde göra en
  sån bedrift som du har gjort.
  Dock har det såtts ett frö och jag kommer försöka att ta mig ut och göra mindre vandringar vilket jag inte har gjort tidigare.
  Du är nog en väldigt stor inspirationskälla till många mera än mig.

  Hoppas att du fortsätter att blogga så man kan se vad du hittar på härnäst! 🙂

  Gilla

 11. Instämmer med övriga som kommenterat!

  Och utöver det måste jag rekommendera den fenomenala appen Bloglovin där man samlar de bloggar man följer och får dem i ett flöde allt eftersom någon bloggare gör ett nytt inlägg.

  Kan även tillägga att du är en av dem som inspirerat mig att våga pausa från vardagen och ge mig ut på äventyr – än så länge luddigt exakt vad och var i världen det blir – men att det blir är säkert. Fick grönt ljus för tjänstledigt idag! Nu ska här rekas och planeras. 🙂 Ha det!

  Gillad av 1 person

 12. Hej Mats!
  Har varit helt underbart att följa dig och inspireras. Är lite sugen på att komma ut igen, och det är tack vare din underbara blogg. Underfundiga och tänkvärda texter och dina bilder som har haft en sådan klass. Jag är så glad att jag ”ramlade”in i den av en slump.
  Det du har gjort är en fantastisk bedrift. Njut av den så länge du kan.

  Gillad av 1 person

 13. Hej
  tack för att du har delat med dig av din vandring, jag har följt dig från början. Det har verkligen varit rolig, intressant och inspirerande läsning. Så bra och underhållande skrivet
  Du måste verkligen känna dig mer än nöjd med både vandringen och bloggen.
  Men det är klart, nu blev det ju en riktig cliffhanger av det här. vad händer nu? är det nog många som undrar. Utan att du behöver känna press så hänger jag kvar på din blogg.

  Gilla

 14. Tack till dig och din fina blogg. Kommer verkligen sakna dina inlägg (och gör det redan). Det är som när det är säsongsavslutning på serier man följde slaviskt när man var yngre.
  Lycka till! Och är lite besviken att jag inte fick träffa dig när jag var i Sarek. Skickar lite pepp och tack för all inspiration här hemifrån istället.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s