181. Ro

Min omväg runt Riebnes har hittills varit lättvandrad, bara några kapitel med snår och väta och snårväta. Jag var inställd på en regnig dag, men tji fick jag! Mötte en fransos och en israelit idag innan jag lämnade Kungsleden, två nationaliteter det inte haglar tätt av här i trakterna. Men var är svenskarna som tar sig an Kungsleden?    

Jag började dagen med ro och att ro. Kungsleden har några sjöar med tre roddbåtar i sig, tar du den sista måste du hämta över en ny att lämna kvar. Jag slapp ropendla idag.

Mycket blomster häromkring. Mycket fjällspecifikt, men även typ alla blommor jag minns att man plockade inför skolavslutningarna på låg- och mellanstadiet: midsommarblomster, smörblomma och smörboll. Hallå, skärp er, det är sista juli nu! 

Mobilmasterna fortsätter omge mig, det är bra, annars hade jag inte upptäckt att jag gått för långt idag. Streckade stiglinjer på kartan kan man inte lita på! 

   

  

Ni undrar om det är Kung Karls Spira? Det är det svarar jag.
     

Snabb fågel! Mats snabbare!
  
Sedär, blicken i fjärran och sniffar på horisonten.
  
Ånyo Lidmanskt
  
Dog, tältar i himlen
  

    
 

18 reaktioner på ”181. Ro

  1. Den där tältbilden med molnen är nog den bästa du tagit, enligt mig. Riktigt vackert!
    Och härlig läsning! Nu är det sex dagar kvar tills jag börjar nikkaloukta till abisko.
    Ha det fortsatt finemang!

    Gilla

  2. Ja, det var en intressant frågeställning angående svenskar på Kungsleden. Var är alla världsmästare från utsidan.se? 🙂

    Gilla

    • Fast jag kom på att det har ju varnats rätt rejält för att vandra norröver i svensk media, de svenskar som hade planerat gå ändrade sig kanske, eller så började de söderut och går parallellt med mig.

      Gilla

  3. Själv startar jag oftast inte förrän i slutet på aug. Inga mygg, mindre vatten i jokkar, kanske hinner höstfärgerna komma och framför allt mindre folk.
    Årets vandring är rätt tidig för min del, start 16 aug. Endast uppresan bokad. Bokar hemresa då jag är ”klar”. En lyx man som pensionär kan unna sig.
    Tiddelipom!

    Gilla

    • Ja, sensommarhösten i fjällen är fin, men det kan finnas fördelar med att gå tidigt också, man kan utnyttja snöbryggor och det är myggfritt och inte lika mycket folk.

      Gilla

  4. Instämmer med ovan att tältbilden är riktigt bra! Hoppas du fick en himmelsk sömn oxå!

    Tror inte Kungsleden duger åt världsmästarna på Utsidan 😉 men ändå konstigt att du inte träffat nån?
    När jag gick på norra delen för ett par veckor sen kändes det inte som folk blivit avskräckta. Snarare tvärtom att man ändrat planerna från mer krävande leder till Kungsleden.

    Gilla

  5. är inte helt med…spelar det någon roll vilken nationalitet människor har som går på lederna?
    och Världsmästare från Utsidan, nyfiken, innebörd?

    Gilla

    • Nej, egentligen inte, min kommentar handlade mest om en förvåning över att det är så få svenskar som vandrar i Sverige. Sedan kan jag ju vara ärlig och säga att jag efter två dagar utan människor hellre möter en svensk eller någon som pratar bra engelska än någon som pratar knackig engelska.

      Jag tror världsmästarkommentaten handlar om att många på utsidan upplevs som vetabästare som vet mer än de faktiskt upplevt.

      Gilla

  6. fattar,
    vet en gång för hundra år sedan, jag vandrade på en liten ö utanför Orkney….inte en människa och inte en karta såg jag /hade jag…men tänkte vatten har jag ju runt mig….hade åkt med en fiskebåt ut och skulle på sen em bli upphämtad…långt borta kom två kvinnor…när vi möttes fick jag inte till ordet footpath ordentligt i munnen.. varför jag inte sa trail vet jag fortfarande inte hm, för jag ville fråga om närmaste stig/led till ”bryggan”
    Jag fick svar på ren svenska, ja jag hörde att du var svensk.. haha, .jag är bosatt på ön sedan 15år, gift med en fiskare blev svaret…

    Gilla

Lämna en kommentar