126. Vind

Det känns på något sätt märkligt och lite fel att ligga mitt ute på fjället med höga toppar runtomkring och kommunicera med omvärlden med nästan full mobiltäckning. Ännu märkligare känns det när jag öppnar Google maps och ser var jag befinner mig och att jag har gått hit från Smygehuk under tio veckors tid. Hisnande. Tid sätts i perspektiv. 

Natten igår tog fart med lite vindbyar, de kraftigaste under min vandring. Vid 22-tiden gick jag ut och stormsäkrade tältet. Vid midnatt ändrade vinden riktning och jag gick ut och flyttade tältet till bakom en sten. Sedan sov jag gott, trots fladder. Det var kallt och blåsigt när jag vaknade så jag tog mig ner till Tänndalens skidbacke och åt frulle i ett vindskydd.

Butiken jag trodde fanns i Tänndalen låg i Hamra, sex kilometer västerut och öppnade först i nästa vecka. Men frukt fick jag ändå, en snäll dam med punktering gav mig ett äpple från Gotland.

Norr om Tänndalen var all blocksten bortplockad. Här är det lättvandrat, men lite blött.

Tack för Norge-pepp. Så blir det! 

Nu tältning strax söder om Klinken, med ännu en fantastisk solnedgångskväll.   

        

Annonser

10 reaktioner på ”126. Vind

 1. Ta det lugnt nu, ingen panik, men kapitelnunmreringen har hakat upp sig. Det blir väldigt jobbigt för nån som mig som uppenbarligen har en allvarlig form av störning. 😉 125 två gånger blir plötsligt det enda jag ser.
  Bruksvallarna har Ica som borde va öppen men du kanske har tänkt dig åt nåt annat håll.

  Gilla

 2. ”Hisnande. Tid sätts i perspektiv.”
  Man kan säga att du har skapat en för dig ny längdenhet, ”vandringsdag”. Precis som ljusår fast lite kortare och inte lika exakt. Vid det här laget så borde du kunna räkna ut ankomsttiden till mål hyggligt noga. Du har förflyttat dig norrut med ca 11 km om dagen. Eftersom du har sagt att du går ca 25 km/dag så går du med 46% effektivitet. (Men vem har bråttom?) Fortsätter du i samma takt så är du framme den 7:e september. Jag skulle gissa att du går rakare i fjällen så även om du tar en omväg via norge så gissar jag på att målgången kan bli en vecka tidigare. I så fall går vi i mål samtidigt, fast med 1111 km avstånd. 🙂
  När jag mätte på kartan så ligger funäsdalen i mitten av din vandring, inte i grövelsjön även om det rent känslomässigt borde vara där. Med omvägen via norge så blir det något mera norrut vilket betyder att du borde befinna dig i mittens rike just nu.
  Ja, jag har lite tråkigt på jobbet just nu…

  Gilla

  • 🙂
   11 km om dagen, hur räknar du då? Jag tror jag ligger runt 25 om dagen faktiskt, kanske lite mindre.

   Jag ser Grövelsjön som halvvägs för jag sicksackade en del i södern och från Mora var det ju nästan rakt västerut. Som du säger är det nog mer raka vägen, men jag skulle tro att Norge lägger på en extra vecka

   Gilla

   • Upp till Härjedalen är det ca 800 km fågelvägen och 800km/10 veckor/7dagar blir 11 km/dag. Det är ju sicksackandet som gör det. Därför kan du ta det lugnare nu eftersom du går rakare. Fortsätter du i samma takt fast rakt så tar ditt äventyr slut redan 5:e augusti. 😦
    (F.ö. min födelsedag 🙂 )

    Gilla

 3. herregud räkna inte, bara var!! Här kommer en fördom; När jag vandrat med män och kvinnor så sysselsätter sig männen med många beräkningar…hur fort, medelhastighet, hastighet beroende på underlag, antal km, jämför sig med varandra 😉 mm. Vi kvinnor pratar om naturen, växterna och njuter!!! Hem kommer vi ju ändå…tänker i så fall på att hålla sig varm, mätt och inte ha ont någonstans…
  Hade också lite tråkigt på jobbet 😉 snart semester!!!!

  Gilla

  • Jag kan lugna dig med att jag inte har en aning om hur långt jag gått och njuter gör jag. 🙂 Men ett hum om hur långt det är kan vara bra att ha, winter is coming så småningom.

   Gilla

 4. Norge låter bra bättre än grusväg!
  Jag åker och rekar Norge åt dig imon 😉 Mycket snö och lavin risk sägs det….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s