056. Utsikt

Det har börjat dyka upp allt fler skyltar som visar utsiktsplatser och här och var sticker små bergsryggar upp. Jag är en sucker för utsikt och klättrar slaviskt de extra höjdmetrarna varje gång och gillar vad jag ser, men kan inte hjälpa att jag längtar till fjälls.  

Igår var en bra dag. Solen sken (en hel del) och vandringen gick lätt. Jag gick förbi Vabergets fästning, som var Karlsborg fästnings fästning som typ hade som uppgift att vara Karlsborgs storebror vid händelse av krig. Rätt ner i berget på andra sidan sundet hade de sprängt in fortet, men det användes aldrig till något vettigt. Ändå ett bygge av rang! Uppe i utkikstornet på bergstoppen fick jag framförallt höra, men också se försvaret ha en lite mer påkostad flygövning. Ball!

På kvällen fick jag fint besök av Linnea och Anna som övernattade och bjöd på mat. Efter soppatorsk på allt mitt digitala marcherade jag idag raskt till Stenkällegården, där Västra Vätternleden egentligen börjar och Bergslagsleden egentligen slutar, men avig som jag är är det tvärtom för mig. Jag laddade och jag åt. 

Nu tältning nära Tivedens nationalpark. Regeln i parken verkar vara: RÖR INTE MOSSAN! 

    

Varför hänger det såna här i skogen? Hallonshots?
  
Rökelse…nej! Guld…nej! Myra!
  

      

Andra shortsdagen. Första var första dagen.
Annonser

3 reaktioner på ”056. Utsikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s